Le portail officiel :Ville de MontréalAccueilMon dossierAideEnglish
Site Web du Réseau des bibliothèques publiques de MontréalCatalogue Nelligan : Bibliothèque de Saint-Michel
 

Réserver ce titre Ajouter à vos coups de coeur Ajouter au panier Retourner à la liste Nouvelle recherche
 
 
 

 
     
Limiter la recherche aux exemplaires disponibles

 
     
 
Titre Salt, fat, acid, heat : mastering the elements of good cooking / by Samin Nosrat and art by Wendy MacNaughton ; with a foreword by Michael Pollan
Auteur Nosrat, Samin, author
Éditeur New York : Simon & Schuster, [2017]
Résultat Titre précédent Titre suivant  
 
Collection Simon & Schuster nonfiction original hardcover
Genre Cookbooks
Sujet anglais Cooking
Genre Livres de cuisine
Sujet français Cuisine
Description 462 pages ; 24 cm
Bibliographie Includes bibliographical references (pages 441-444) and index
Dépouillement How to use this book -- Pt. I: The four elements of good cooking : Salt ; Fat ; Acid ; Heat ; What to cook -- Pt. II: Recipes and recommendations : Kitchen basics ; Recipes: Salads, Dressings, Vegetables, Stock and soups, Beans, grains, and pasta; Eggs, Fish, Thirteen ways of looking at a chicken, Meat; Sauces, Butter-and-flour doughs, Sweets ; Cooking lessons ; Suggested menus ; Tips for further reading
Résumé Whether you've never picked up a knife or you're an accomplished chef, there are only four basic factors that determine how good your food will taste. Salt, Fat, Acid, and Heat are the four cardinal directions of cooking, and they will guide you as you choose which ingredients to use and how to cook them, and they will tell you why last minute adjustments will ensure that food tastes exactly as it should. This book will change the way you think about cooking and eating, and help you find your bearings in any kitchen, with any ingredients, while cooking any meal. -- adapted from introduction
ISBN 9781476753836 (hardcover : alk. paper)
   
   
 
Bibliothèque Note Cote Statut
 SAINT-MICHEL - Adultes - Documentaires    641.5 N  RECHERCHÉ
 
 
 
   
    Résultat Titre précédent Titre suivant

 
 
  Crédit, bandeau Nelligan :
Roseline Granet, Monument à Émile Nelligan (2005).
Square Saint-Louis, arrondissement du Plateau-Mont-Royal, ©Ville de Montréal 2006.